Atunci cand esti plecat la munca in strainatate grija ta prioritara ramane familia si in special cei care au ramas acasa. Pentru ei ai facut efortul de a pleca si a munci in afara tarii, din dorinta de a le asigura un viitor mai bun, fara lipsuri materiale. Acum este mult mai usor sa transferi bani catre cei dragi si nu mai trebuie sa astepti pana te intorci in tara, in concediu.

Evita sa trimiti bani acasa prin intermediul soferilor de autocare sau in plic prin posta si apeleaza la servicii de specialitate de transfer monetar. Noi am selectat 5 companii prin care poti transfera bani catre cei apropiati, rapid si in deplina siguranta.

1. Western Union
Este o companie cu traditie in transferurile de bani, asigurand astfel de servicii de peste 160 de ani.
Modalitatea de trimitere este simpla. Trebuie sa gasesti cea mai apropiata locatie Wester Union, iar banii ii depui numerar specificand numele destinatarului si localitatea acestuia. La ridicarea banilor, destinatarul va prezenta buletinul mentionand numele si tara expeditorului.

Afla de aici care sunt locatiile Western Union.

2. MoneyGram
MoneyGram este lider global in transferurile monetare, avand o retea formata din peste 350.000 de locatii in intreaga lume.
Pentru a transfera bani catre cei apropiati, trebuie sa mergi intr-o locatie MoneyGram cu banii cash si cu buletinul! La ghiseu va trebui sa precizezi numele persoanei care va ridica banii si sa depui suma dorita. Persoana careia ii trimiti banii, ii va putea ridica din orice locatie MoneyGram din localitatea in care se afla, dupa prezentarea actului de identitate. Operatiunile de ridicare a banilor sunt gratuite, comisionul fiind suportat de catre cel care trimite.

Aici poti sa vezi unde se afla ghiseele MoneyGram din tara in care te afli.

3. TransferGo
Compania a fost infiintata in Londra de un grup de antreprenori lituanieni si a devenit o metoda foarte populara de a transfera bani in tara, promitand operatiuni sigure, ieftine si rapide direct in conturi in urmatoarea zi lucratoare, indiferent de banca la care este deschis contul.
Pentru a face transferul de bani acceseaza www.transferGo.ro si inregistreaza-te prin crearea unui cont, gratuit. Introdu datele celui caruia urmeaza sa ii trimiti banii, iar de acolo se ocupa compania pentru tine. Important de retinut este faptul ca se percepe o taxa fixa de transfer in valoare de de 0,99 £, indiferent de suma transferata, iar la transferul din euro in euro nu se percep taxe de conversie valutara.

4. TransferWise
TransferWise este un serviciu similar cu TransferGo. Pentru a putea trimite bani acasa prin TransferWise trebuie sa te inregistrezi pe site prin crearea unui cont, iar persoana careia ii trimiti bani trebuie sa detina un cont bancar, transferul realizandu-se doar dintr-un cont bancar in altul. Banii ajung chiar a doua zi in contul destinatarului, comisionul fiind mic.
Vezi aici cum poti transfera bani catre cei apropiati prin TransferWise.

5. M-Pesa
M-Pesa este o solutie de transfer al banilor pusa la dispozitie de catre compania de telefonie mobila Vodafone.
In cazul in care optezi pentru aceasta varianta trebuie sa stii ca nu este necesar sa ai un cont bancar, iar serviciul poate fi accesat de pe orice model de telefon si nu necesita conexiune la internet sau credit pe cartela.
Vezi aici cum poti transfera bani catre cei apropiati prin M-Pesa.

Speram ca informatiile noastre sa iti fie de ajutor. In cazul in care ai folosit si alte metode pentru a transfera bani catre cei apropiati, nu ezita sa ni le spui si noua!