Tu te-ai gandit pana acum sa apelezi la o agentie de recrutare? Multi aleg sa isi construiasca o viata mai buna in strainatate, unde locurile de munca sunt mai multe si castigurile de cateva ori mai mari decat in tara. Pana sa ajungi sa ai locul de munca mult dorit in alta tara, drumul este anevoios si rabdarea iti poate fi pusa la incercare.

In articolul de astazi iti prezentam principalele avantaje ale apelarii la serviciile unei agentii de recrutare. Rolul principal al acestor agentii este de a recomanda firmelor candidati care se potrivesc profilului pe care il cauta si de a intermedia intreg procesul de angajare, iar o agentie iti va asigura cu siguranta jobul de care sa fi multumit. Citeste mai jos de ce sa apelezi o agentie de recrutare!

Avantajele apelarii la o agentie de recrutare

Iti gasesti repede un loc de munca serios
Daca apelezi la serviciile unei agentii de recrutare, esti scutit de timpul pierdut cautand un loc de munca pe cont propriu si de nesansa de a da peste un angajator neserios. Agentiile de recrutare selecteaza riguros firmele pentru care lucreaza si au o baza de date consistenta, oferindu-ti accesul la mai multe variante de locuri de munca.

Consiliere si orientare
O agentie de recrutare nu doar ca te ajuta sa iti gasesti un loc de munca, ci te indruma spre ce ti se potriveste mai bine, in functie de experienta, aptitudinile, studiile si asteptarile pe care le ai. Fiecare candidat in parte este promovat cat mai bine si vei primi sfaturi despre cum sa iti arate CV-ul, cum sa vorbesti la interviu, la ce sa fii atent si, mai ales, cum sa iti exploatezi calitatile care te aduc mai aproape de job-ul pe care ti-l doresti.

Monitorizare si asistenta
Odata ajuns la locul de munca, agentia de recrutare iti urmareste evolutia si continua sa te asiste. Periodic, vei fi contactat de catre un angajat al agentiei care va dori sa se asigure ca esti in locul potrivit si ca nu intampini niciun fel de probleme cu angajatorul. Mai mult, in anumite cazuri, agentia de recrutare se obliga la intermedierea solutionarii eventualelor probleme ivite intre angajat-angajator.

Se ocupa de formele legale pentru angajare
Nu trebuie sa iti faci nicio problema in privinta formelor legale de angajare, o agentie de recrutare se va ocupa de intregul tau dosar, inca din momentul in care te inscrii in baza lor de date, fara ca tu sa ai batai de cap. Nu uita, munca ilegala nu este o solutie si se sanctioneaza cu amenzi mari, atat pentru angajat, cat si pentru angajator.

Comisionul este de cele mai multe ori platit de catre angajator
De cele mai multe ori, comisionul revenit agentiei in urma plasarii la un loc de munca este platit de catre angajator, in baza unui contract de intermediere. Se poate intampla, totusi, sa platesti tu comisionul sau o parte din el, iar acest lucru este bine sa il afli inca de prima data cand iei legatura cu agentia. Sub nicio forma nu accepta plata unui avans inainte ca locul de munca sa fie al tau! Este o procedura ilegala si poate fi vorba de o escrocherie la mijloc.

Sa apelezi la o agentie de recrutare iti aduce doar avantaje! Cautarea unui loc de munca intr-o tara straina se poate dovedi un drum dificil, in care pierzi timp, energie, bani si rabdare. Partea buna este ca poti apela la mai multe agentii de recrutare in acelasi timp, pentru a-ti maximiza sansele de a gasi locul de munca potrivit in timp util. Agentiile de recrutare sunt primele care afla de noile locuri de munca disponibile, au in portofoliu firme serioase pentru care poti lucra, te consiliaza si te asista dupa ce iti gasesti un loc de munca. Tu ai apelat sau vei apela la serviciile unei agentii de recrutare?

Nu uita, Direct Line iti sta mereu la dispozitie cu servicii de transport persoane Romania-Anglia si Anglia-Romania si e alaturi de tine pe noul tau drum! Pentru rezervari sau informatii ne gasesti la numarul de telefon+40-766-987-843 sau pe Facebook.