Cum gasesti chirie in Anglia? In cazul in care te-ai hotarat sa te muti in Anglia sau ai ajuns deja aici, printre primele lucruri pe care trebuie sa le rezolvi este gasirea unei chirii. Gasirea unei locuinte intr-o lume noua, departe de casa, este cu siguranta o misiune dificila, mai ales la prima vedere.

Anglia atrage ca un magnet romanii care isi doresc o viata mai buna si un loc de munca bine platit. Locurile de munca din Anglia sunt multe, oportunitatile mari, iar toate acestea, plus nivelul ridicat de educatie, fac din UK un loc mai bun de locuit si trait pentru o perioada.

Cererea pentru chirie in Anglia este mare, mai ales in Londra si in orasele importante, iar locuintele isi gasesc chiriasi ca painea calda, de pe o zi pe alta. Vestea buna este ca, daca te inarmezi cu rabdare si te informezi atent, gasesti chirie in Anglia la pret convenabil si in conditii bune, intr-un timp relativ scurt.

In cele ce urmeaza, iti venim in ajutor pentru ca tu sa gasesti chirie in Anglia usor si sigur, fara batai de cap!

Stabileste un buget realist

Calculeaza inca de la inceput ce suma iti permiti sa aloci lunar platii chiriei. In functie de suma de care dispui vei alege zona in care vei sta si tipul locuintei – spatiu intr-un apartament, garsoniera, apartament sau casa, si vei hotari daca vei locui singur sau cu mai multe persoane.
Este important sa cunosti urmatoarele lucruri:

• de cele mai multe ori odata cu prima chirie vei plati si un depozit de garantie;
• proprietarii englezi nu negociaza;
• in pretul chiriei pot fi incluse toate cheltuielile de intretinere, care ii vor reveni de achiat proprietarului ( electricitate, gaz, cablu TV, internet etc. ) sau poti alege plata separata a utilitatilor;
• vei plati un impozit special pentru locuinta, care se plateste anual in functie de valoarea si zona locuintei – mai multe detalii despre Council Tax gasesti aici (romana) si aici (engleza).

Gaseste chirie in Anglia pe cont propriu vs. apeleaza la o agentie imobiliara specializata

Daca vrei sa iti gasesti chirie in Anglia pe cont propriu, poti cauta anunturi cu inchirieri in paginele ziarelor locale, pe vitrinele magazinelor sau pe panourile cu oferte imobiliare. De asemenea, exista site-uri specializate – cele mai cunoscute sunt LOOT, Gumtree, Anuntul de UK, Romani in UK, Anunt UK.
Daca apelezi la o agentie imobiliara exista o serie de avantaje: esti scutit de timpul pierdut cautand pe cont propriu, obtii usor informatiile de care ai nevoie, agentia imobiliara se va ocupa de toate aspectele legale pentru inchiriere si se va asigura ca totul este in regula. Dezavantajul alegerii unei agentii imobiliare este pretul mai mare pe care il vei plati, agentiei imobiliare revenindu-i un comision in urma serviciilor desfasurate.

Care sunt elementele care conteaza atunci cand iti cauti chirie in Anglia?

• distanta fata de locul de munca;
• mijloacele de transport disponibile si durata calatoriei pana la locul de munca;
• pretul si siguranta zonei;
• imprejurimile (supermarketuri, farmacii, banci).

Fereste-te de escroci!

Semneaza intotdeauna un contract legal de inchiriere. Inainte de a semna, citeste cu atentie termenii si conditiile impuse prin contract ambelor parti!

Evita locuintele cu un pret de inchiriere mult sub pretul mediu al zonei, poate fi o plasa intinsa de catre escroci.

Vorbeste cu vecinii. Daca stapanesti destul de bine limba engleza, intra in vorba cu vecinii si cere-le relatii despre proprietar si zona in care se afla locuinta.

Inceputurile pot fi dificile intr-o tara straina, insa daca te informezi corect poti gasi un loc in care sa te simti ca acasa! Iti sunt folositoare sfaturile noastre despre cum sa gasesti chirie in Anglia?

Nu uita, Direct Line iti sta mereu la dispozitie cu servicii de transport persoane Romania-Anglia si Anglia-Romania si e alaturi de tine pe noul tau drum! Pentru rezervari sau informatii ne gasesti la numarul de telefon +40-766-987-843 sau pe Facebook.