Iti cauti de lucru in Anglia? Sa lucrezi in Anglia este o experienta aparte! Odata ce ai ajuns aici nu iti ia mult timp pana sa realizezi ca esti pe punctul de a cunoaste o lume diferita, cu traditii si mentalitati altfel decat cele cu care esti obisnuit. Anglia este recunoscuta pentru nivelul ridicat de educatie si pentru aprecierea valorii muncii, atat din partea statului, cat si a angajatorilor. Tocmai din acest motiv, piata muncii este foarte atractiva, iar sa lucrezi in Anglia este o adevarata oportunitate.

Orice nou inceput este provocator si cel mai indicat este ca inainte sa faci marele pas sa fii cat mai informat. Daca vrei sa mergi la lucru Anglia sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le cunosti, iar in articolul nostru ti le vom prezenta pe cele mai importante! Mai stai pe ganduri? In Anglia te asteapta joburi bune, salarii atractive, conditii de lucru aliniate la normele europene si o comunitate numeroasa de romani!

Ce trebuie sa stii daca vrei sa mergi la lucru in Anglia!

Ce acte iti sunt necesare in Anglia?

Cel mai important act pe care trebuie sa il detii la intrarea in tara este cartea de identitate. Iti recomandam sa ai inca de la bun inceput si alte acte, de care vei avea nevoie in scurt timp pentru gasirea unui loc de munca si perfectarea formelor de sedere si lucru legale: certificat de nastere, certificat de casatorie, cazierul si diplomele de studii, toate alaturi de copii traduse in limba engleza.

Gasirea unui loc de munca

Locurile de munca sunt la discretie in Anglia si nu iti va lua mult timp pana sa gasesti unul potrivit pentru tine. Cele mai multe dintre ele sunt in industria constructiilor, transporturilor, ingrijirii persoanelor in varsta, vanzari, dar totul depinde de calificarea ta si de nivelul de cunoastere a limbii engleze. Iti poti gasi de lucru in Anglia fie pe cont propriu, fie apeland la serviciile unei agentii de plasare a locului de munca.

Salarii si concedii

Nivelul de salarizare in Regatul Unit este unul dintre cele mai mari din Europa.
Salariul minim se calculeaza in functie de numarul de ore de munca, plata minima pentru o ora de lucru in Anglia fiind de 6.5 £ pentru persoanele cu varsta peste 25 de ani, 5.03 £ pe ora pentru persoanele cu varste intre 18 si 20 ani, 3.72 £ pe ora pentru persoanele cu varste intre 16-17 ani.

In functie de domeniul in care lucrezi si de regiune, poti avea un salariu mai mult decat convenabil, din care iti vei permite sa pui deoparte o suma importanta.
Retine, in Anglia nu te poate obliga nimeni sa muncesti mai mult de 48 de ore pe saptamana si ai dreptul la cel putin 28 de zile libere pe an!

Costul vietii

Intereseaza-te care este costul vietii in localitatea in care vei merge la lucru in Anglia. Diferentele de trai sunt destul de mari intre anumite regiuni ale Angliei, iar preturile cele mai ridicate sunt in Londra. Planifica-ti bugetul in functie de valoarea chiriei si a utilitatilor, costul mancarii, costul transportului si alte cheltuieli necesare. Recomandarea noastra este sa mergi cu o suma de bani la tine care sa iti ajunga pana cand primesti primul salariu. Costul vietii din Anglia este recunoscut ca fiind unul ridicat, dar nu te speria, salariile sunt pe masura.

Sfaturile noastre:

 invata limba engleza si perfectioneaza-ti exprimarea;
 citeste cat mai multe despre Anglia, pentru a te acomoda mai usor;
 ia legatura cu comunitatile de romani;
 odata ajuns aici urmeaza cursuri de calificare – sunt mai bine vazute de angajatori decat cele pe care le-ai obtinut in tara;
 mergi la lucru in Anglia legal, cu contract de munca.

Speram ca informatiile pe care ti le-am prezentat in acest articol iti sunt utile! Spune-ne intr-un comentariu ce consideri ca mai este important sa cunosti inainte de a merge la lucru in Anglia!

Nu uita, Direct Line iti sta mereu la dispozitie cu servicii de transport persoane Romania-Anglia si Anglia-Romania si e alaturi de tine pe noul tau drum! Pentru rezervari sau informatii ne gasesti la numarul de telefon+40-766-987-843 sau pe Facebook.